Zeniths El Primero rolex replica automatiska kronografkaliber - presenterad

 

Zeniths El Primero rolex replica automatiska kronografkaliber - presenterad

Zeniths El Primero rolex replica automatiska kronografkaliber - presenterad för världen för drygt 50 år sedan, 1969 - betraktas som en av världens bästa och mest exakta rörelser. I denna historiska funktion från WatchTime-arkiven tittar bidragsgivaren Thomas Gronenthal på dess utveckling.

Det är inte ovanligt att en klocka blir en klassiker. Men det är mycket mindre vanligt för en klockrörelse att bli berömd och efter mer än 50 år uppnå legendarisk status.

I Schweiz, mot slutet av 1960-talet, arbetade två koalitioner av klocktillverkare hårt med att utveckla världens första automatiska kronografrörelse. En ledande roll spelades av Breitling, som samarbetade med Heuer-Leonidas, Hamilton / Büren och Dubois Dépraz för att utveckla en mikrorotorkaliber som presenterades samtidigt i Genève, New York, Hong Kong och Beirut i mars 1969. I Japan, Seiko arbetade med sin egen automatiska kronografrörelse, Caliber 6139, som introducerades på den japanska marknaden i maj 1969. Men Zenith och dess partner Movado hade lyckats offentligt tillkännage utvecklingen av en automatisk kronografrörelse och visa en fungerande prototyp vid en press. konferens i Genève den 10 fake rolex januari 1969 och kallade sin nya klocka ”El Primero” (vilket betyder ”den första”). Denna rörelses tekniska segermarsch var nästan omöjlig att stoppa. Den mätte 13,5 lignen i diameter och var bara 6,5 ​​mm lång. Ett torrt smörjmedel baserat på molybdensulfat användes för första gången. Detta bidrog till kaliberns mycket exakta takt. Kraftreserven översteg 48 timmar, vilket var något längre än andra samtida rörelser. Och saldot hade en högre frekvens än vanligt i den här eran. Hjärtat i El Primero slår i en takt av 36.000 halvsvängningar per timme, dvs 5 Hz, och gör det möjligt för kronografen att mäta förflutna intervall till närmaste 1/10 av en sekund. De flesta kalibrer i slutet av 60-talet steg med 21 600 eller färre vibrationer per timme. Breitling-teamets Caliber 11 Chronomatic svängde med en frekvens på 19 800 vph.

El Primeros oscillerande vikt, som automatiskt lindade huvudfjädern, installerades centralt och utrustades med ett yttre segment av rolex kopia volframkarbid. Detta gav rotorn en hög egenvikt så att även den minsta rörelsen på bärarens underarm skulle "skördas" för att ge energi till huvudfjädern. Kronografen kan överensstämma intervall upp till 12 timmar. Kalibern drivte till och med en datumvisning som snabbt kunde återställas och som avancerade omedelbart vid midnatt varje natt. Datumet dök upp i ett fönster klockan 4. Ett kolumnhjul styrde kronografens funktioner, medan nästan alla senare verk från andra tillverkare använde coulisse-omkoppling eftersom denna typ av mekanism var billigare att tillverka.


FAKEROLEX.SE © | FAKE ROLEX,ROLEX REPLICA,ROLEX KOPIA,REPLIKA KLOCKOR,ROLEX KOPIOR,KLOCKOR KOPIOR

Populära inlägg i den här bloggen

Vacheron Constantins utomeuropeiska klockfamilj har alltid varit fake rolex

Breitling Superocean fake rolex Heritage är en klassisk

När retroinspirerade fake rolex klockor modelleras